afslag eindhoven en het coronavirus

afslag eindhoven en het coronavirus

Net zoals iedereen zijn we erg geschrokken van alle recente gebeurtenissen rondom het coronavirus. We hopen dat iedereen gezond is en blijft. Onze mental support gaat uit alle festivals, theaters en andere podia die hun evenementen komende weken hebben moeten annuleren en de vele makers die hun werk niet kunnen maken of presenteren.

Afslag Eindhoven is op dit moment vooral achter de schermen, en op afstand, druk met de voorbereidingen van de geplande voorstellingen deze zomer en nazomer. Wat zijn de consequenties voor deze speeldata?

Over het IJ en Parktheater

De eerstvolgende speeldata van Afslag Eindhoven staan gepland voor 14 t/m 19 juli op Over het IJ Festival met de nieuwe theatrale installatie Torpor en de seizoensopening in Eindhoven met een reprise van Stallerhof i.s.m. het Parktheater van 26 t/m 28 augustus en 2 t/m 5 september op de Genneper Hoeve. Voor alsnog kunnen alle evenementen tot en met 1 juni geen doorgang vinden, wat betekent dat Over het IJ Festival vooralsnog kan doorgaan. Het Parktheater heeft alle voorstellingen tot en met 1 juni geschrapt. Het is momenteel nog onduidelijk is of er direct na 1 juni weer gespeeld kan worden. Het is op dit moment nog onduidelijk of dit consequenties heeft voor Stallerhof aan het einde van de zomer. Voor nu gaan we ervan uit dat dit kan doorgaan.


We houden jullie op de hoogte van de verdere ontwikkelingen. Voor meer informatie over gekochte kaarten en regelingen daaromtrent, kun je contact op te nemen met het Over het IJ Festival of Parktheater.

Theater voor thuis
Nu er geen theatervoorstellingen bezocht kunnen worden, bieden gezelschappen voorstellingen online aan.

Parktheater maakte een mooie selectie, met ook podcasts en theaterchallenges.

Ook theaterkrant verzamelde een fijne lijst aan online theaterstreams.


Veel kijkplezier!

Afslag Eindhoven