Theatergezelschap Afslag Eindhoven

28 januari 2017

Afslag Eindhoven speelt op Oerol

Reis naar het einde van de nacht - Oerol2014 - © Saris & den Engelsman 1

Afslag Eindhoven speelt in juni de locatievoorstelling Onder het Melkwoud op theaterfestival Oerol. Dat plan kan doorgaan door een subsidie van de provincie Noord-Brabant. 

Afslag Eindhoven speelt een eigen, muzikale bewerking van Onder het Melkwoud van de schrijver Dylan Thomas. De voorstelling gaat in juni in première op theaterfestival Oerol op Terschelling. Het artistieke team is voor een groot deel gelijk aan die van de veelgeprezen voorstelling Reis naar het einde van de nacht (zie foto). Zo gaat regisseur Yvonne van Beukering ook deze keer samenwerken met componist en muzikant Woody Veneman.

Subsidie
Hoewel de uitnodiging van het gerenommeerde theaterfestival al ruim een jaar stond, bleef lange tijd onzeker of de voorstelling gemaakt kon worden. Ondanks een positieve beoordeling, werd de subsidieaanvraag van Afslag Eindhoven bij het Rijk in augustus 2016 niet gehonoreerd; er was te weinig geld. Omdat de provinciale subsidie gekoppeld was aan de landelijke honorering, kreeg Afslag Eindhoven ook geen Brabantse steun.
In december 2016 stemde de Tweede Kamer in met extra geld voor – onder meer – Afslag Eindhoven. Wijzend op hun belofte rijksgeld te matchen, heeft de provincie daarom nu alsnog 75.000 euro subsidie toegekend. Het gezelschap wordt verder ondersteund door de gemeente Eindhoven. Afslag Eindhoven kan met de bijdragen in ieder geval in 2017 door blijven gaan.