Theatergezelschap Afslag Eindhoven

19 november 2018

Afslag Eindhoven wint Eindhoven Cultuurprijs!

Foto: Bram van Oosterhout

Op 1 november reikte Cultuur Eindhoven de Eindhoven Cultuurprijs uit in het Parktheater. In de categorie Waarderingsprijs heeft Afslag Eindhoven de prijs in de wacht gesleept! Van juryvoorzitter Rob van Gijzel kregen we een mooie onderscheiding en een geldprijs van 7500 euro uitgereikt. Dat bedrag gaan we investeren in onze voorstellingen.

‘De jury heeft in de categorie Waarderingsprijs gekozen voor een winnaar die maatschappelijke vraagstukken niet uit de weg gaat.’

In de categorie stimuleringsprijs wonnen Kont Magazine en Kazerne en de publieksprijs ging naar Plint.

Lees hier het artikel van Studio 040 of bekijk hier de video van de uitreiking. 

Uit het juryrapport:
“Afslag Eindhoven is een organisatie die uitdrukking geeft aan de diversiteit die Eindhoven zo kenmerkt. Afslag Eindhoven weet zich te verbinden met de Eindhovenaren, maar werkt ook veel samen met allerlei Eindhovense organisaties en bedrijven. De bevlogen groep theatermakers scoort hoog op alle criteria: zo hebben een enorme binding met de stad en veel draagvlak in Eindhoven, ze zijn maatschappelijk relevant en enorm onderscheidend op de wijze waarop locaties worden ingezet. En dat alles doen ze al 10 jaar. De jury vindt dat ze daarmee de Waarderingsprijs verdienen.”