cees van gemert nieuwe zakelijk leider

cees van gemert nieuwe zakelijk leider

Vanaf 1 december wordt Cees van Gemert de nieuwe Zakelijk Leider van Afslag Eindhoven. Van Gemert heeft de afgelopen decennia zijn sporen verdiend in het (locatie)theaterveld. Daarnaast is de regio Eindhoven geen onbekend terrein voor hem. Het team van Afslag Eindhoven kijkt uit naar de samenwerking in het nieuwe kunstenplan met de nieuwe producties.

achtergrond cees van gemert
Eind jaren ’80, begin jaren ’90 was Cees van Gemert als zakelijk en productieleider betrokken bij Stichting AMAI, een Eindhovens gezelschap dat in en om de stad op uiteenlopende locaties producties speelde van o.a. Tsjechov, Strindberg, Claus, Camus en Brecht. AMAI was daarmee een van de eerste locatietheatergezelschappen in Nederland.  Na zijn vertrek uit Eindhoven was Van Gemert o.a. 15 jaar zakelijk leider van The Lunatics, een beeldend locatietheatergezelschap uit Den Bosch/Utrecht, dat met zijn grootschalige projecten zowel op de theaterfestivals in Nederland als ver daarbuiten actief was. Van Singapore tot Sao Paulo en van Mexico City tot Johannesburg speelde The Lunatics zijn voorstellingen en maakte coproducties met lokale artiesten.

De laatste jaren heeft Van Gemert zich voornamelijk gericht op het zakelijk begeleiden van jonge, talentvolle en ambitieuze gezelschappen waaronder De Dansers, MANCO Bewegingstheater en WIRWAR producties.

vertrouwd
Van Gemert over zijn overstap naar Afslag Eindhoven: ‘Hoewel Eindhoven, de stad waar het voor mij allemaal begon, de laatste 20 jaar onmiskenbaar veranderd is, voelt het voor mij toch vertrouwd. Ik verwacht dat vertrouwde gevoel ook snel bij Afslag Eindhoven te zullen vinden en verheug me op de samenwerking met het team van Afslag Eindhoven.’
Artistiek leiders en regisseurs Yvonne van Beukering en Gerrie Fiers: ‘We kijken uit naar de samenwerking met Cees en met zijn ervaring gaan we met vertrouwen de komende periode tegemoet!

Afslag Eindhoven