fpk steunt afslag eindhoven in 21-24!

fpk steunt afslag eindhoven in 21-24!

Wij zijn blij en trots dat het Fonds Podiumkunsten ons positief beoordeelt en onze aanvraag voor de meerjarige productiesubsidie voor 2021-2024 honoreert!
Uit het advies: ‘De plannen voor 2021-2024 vormen volgens de commissie een continuering van het werk dat Afslag Eindhoven in de afgelopen jaren heeft laten zien. De commissie vindt het plan een doordachte indruk maken, waarbij zij haar waardering uitspreekt over de helder verwoorde missie, kernactiviteiten en onderscheidende elementen.’

Ondanks onze honorering, is het droevig te zien hoeveel gezelschappen en makers door gebrek aan geld bij het FPK de komende vier jaar geen subsidie ontvangen. Met een toekenning van slechts 39% van alle aanvragen betekent dit mogelijk een enorme kaalslag in de sector. We leven enorm mee met onze collega’s in het theaterveld die komende jaren geen steun ontvangen van het fonds.

Deze positieve beoordeling van het Rijk, en ook die van de gemeente Eindhoven, maakt het des te vreemder dat de Provincie Noord-Brabant onze meerjaren aanvraag in juni niet honoreerde. We hebben inmiddels een bezwaarschrift ingediend en we hopen dat met het positieve advies van het FPK en de gemeente Eindhoven de provincie haar advies herziet. Met de beoordeling van het FPK zien wij ons gesterkt en dit geeft ons vertrouwen om onze plannen voor de komende vier jaar uit te kunnen voeren.

Afslag Eindhoven