Gerrie Fiers slaat nieuwe wegen in

Gerrie Fiers slaat nieuwe wegen in

In 2007 begonnen artistiek leiders Gerrie Fiers en Yvonne van Beukering samen een nieuw avontuur: een theatergezelschap, gevestigd in Eindhoven, dat zich zou focussen op locatietheater en met de ambitie om een landelijk publiek op te bouwen. 15 jaar later is Afslag Eindhoven een vaste waarde in het Nederlandse cultuurlandschap.

Voor Gerrie is dit het moment om nieuwe paden te gaan bewandelen. Aan het einde van dit kunstenplan beëindigt ze haar werkzaamheden voor het gezelschap. Volgend seizoen maakt Gerrie nog een laatste voorstelling: ‘Elk bos is een opstand’.  Deze voorstelling speelt zich in en rondom een boom af. Collega-artistiek leider Yvonne richt haar blik op de voortzetting van Afslag Eindhoven en ontwikkelt momenteel in samenwerking met andere makers plannen voor de toekomst. Gerrie over haar aanstaande vertrek:

“Vanaf 2007 heb ik met veel liefde en plezier samen met Yvonne en in samenwerking met vele anderen Afslag Eindhoven vormgegeven. Een stevig, Brabants gezelschap dat locatietheater maakt, waarbij de locatie een inhoudelijke medespeler is. Voorstellingen over echte mensen, in gevecht met zichzelf, de wereld, het leven zoals het is.

Ik ben trots op waar we gekomen zijn. Nu is voor mij het moment gekomen voor iets anders. Ik wil tijd maken voor andere uitdagingen en nieuwe werelden. Dus ik stop, na 2024, bij Afslag Eindhoven. Met zwaarte in mijn hart, maar ook met lucht in mijn hoofd.”

Afslag Eindhoven draait de komende anderhalf jaar op volle kracht door met Gerrie in de gelederen. Als team bedanken we haar alvast voor haar inzet, energie en creativiteit, die Afslag Eindhoven mede gevormd hebben.

Afslag Eindhoven