‘in de tussentijd’ op studio040

‘in de tussentijd’ op studio040

Begin 2020 werd duidelijk dat onze volle zomeragenda was leeg geveegd. Zo werd ook de theatrale installatie Torpor, die in juli op Over het IJ Festival in Amsterdam zou spelen, geannuleerd. Met gesloten theaters en afgelaste festivals zocht regisseur Gerrie Fiers naar een alternatieve vorm en maakte de filmreeks In de tussentijd. Naast onze eigen online kanalen, zijn de vier afleveringen vanaf zaterdag 14 november wekelijks te zien op Studio040.

Stilstand
Fiers wilde met de theatrale installatie Torpor verkennen of de mens ook in winterslaap, ofwel torpor, kan gaan. Het lichaam in een pauzestand zetten om het zo te laten rusten en herstellen. In Torpor zou het publiek een dergelijke ervaring ondergaan. Fiers vertelt: ,,De voorbereidingen waren in gang gezet toen bleek dat de hele theaterwereld tot stilstand was gekomen. Met het artistieke team van Torpor zaten we net midden een stroom van ontwikkelingen. Om die toch een plek te kunnen geven, kwam ik tot het maken van een filmreeks.”

Uitzendingen Studio040
De eerste van de vier afleveringen van In de tussentijd is komende zaterdag 14 november vanaf 18 uur te zien. Daarna worden de volgende afleveringen op zaterdag 21 en 28 november en 5 december ook vanaf 18 uur in een carrousel uitgezonden. Afslag Eindhoven gaat daarna aan de slag om de vier losse afleveringen tot één film te monteren. Hou onze website in de gaten voor meer informatie. Kijk hier voor meer informatie over In de tussentijd en Torpor.

Foto: Paul Beekhuis

Afslag Eindhoven