Yvonne van Beukering, regisseur van Stallerhof

Yvonne van Beukering, regisseur van Stallerhof

Yvonne is regisseur van de nieuwe voorstelling van Afslag Eindhoven, Stallerhof, over de tradities en het voortbestaan van een boerenfamilie. Daarnaast is ze, samen met Gerrie Fiers, artistiek leider van het gezelschap. Vorig jaar regisseerde ze de susccesvoorstelling Onder het Melkwoud.

Hoe werkt jouw maakproces?
“Alles wordt nu echt door wat ik van tevoren in m’n hoofd heb over wat het stuk betekent. Wie de spelers zijn, hoe het licht moet zijn, hoe de code moet zijn, wat het vertelt. Zo’n 70% is voor mij vooraf al duidelijk en tijdens het repeteren valt de laatste 30%. De stijl die ik voor me zie, de leegte en kaalheid van de scènes, valt nu samen met het fundament van wie de mens is. Het geraamte. Zodat je kan zien hoe wij denken over het leven, de dood, driften, vooruitgang, stilstand.”

“Vorig jaar kwam Stallerhof weer bovendrijven en wist ik dat ik dit wilde aanpakken. Dit is het juiste moment om deze voorstelling echt te gaan maken.”

Wat wil je overbrengen?
“Ik wil laten zien hoe rijk we als mens in essentie zijn. Als je alles weghaalt kom je bij de essentie van wie we zijn. Voor mij is het belangrijk om in een voorstelling terug te komen tot de oorsprong van de mens.”

8621

De nieuwe locatievoorstelling Stallerhof van Afslag Eindhoven speelt van 30 mei t/m 9 juni op Karavaan Festival in Heerhugowaard, 9, 10 en 11 augustus op Limburg Festival in Kelpen-Oler en van 21 augustus t/m 7 september op de Genneper Hoeve in Eindhoven i.s.m. Parktheater. Lees meer over Stallerhof.