jongerenvoorstelling over prestatiedruk

jongerenvoorstelling over prestatiedruk


Samen met theatermakers Jorg van den Kieboom en Hidde Brouwers van het zuid land maakte Afslag Eindhoven de schoolvoorstelling De Ongelofelijke Poging van Niemand om Iemand te zijn. Naast drie openbare voorstellingen afgelopen najaar in LOFT Tilburg, Podium Bloos in Breda en Pand P in Eindhoven reist deze voorstelling nu langs middelbare scholen in Noord-Brabant. In december kwam Studio040 langs op het Sint Joris College in Eindhoven voor een verslag en reacties van de leerlingen.

prestatiedruk
Thema van de voorstelling is de druk om perfect te moeten zijn in de huidige maatschappij: mooi zijn, goede cijfers of baan, leuk sociaal leven. Actrice Cindy Liebregts legt uit: “Een makkelijk voorbeeld is als je een foto op Instagram gaat plaatsen. Je maakt duizenden foto’s in verschillende posities. Daar kies je één van en die bewerk je dan nog eens met filters.”

De leerlingen in het publiek herkennen dat wel. “Niet alleen van jezelf, maar ook vanuit de rest van de maatschappij”, vertel Juul, leerlinge van het Sint-Joris. “Mooie baan, mooie spullen. Je moet gewoon goed presteren.” Deze voorstelling wil jongeren laten zien dat het prima is om je minder mooie kanten te tonen.

Lees meer over De Ongelofelijke Poging van Niemand om Iemand te zijn.

Afslag Eindhoven