rogier schippers als meneer staller

rogier schippers als meneer staller

Eén van de hoofdrolspelers in de nieuwe voorstelling Stallerhof, over de tradities en het voortbestaan van een boerenfamilieis Rogier Schippers. Hij speelt de rol van meneer Staller. Sinds de voorstelling De Helaasheid der Dingen uit 2009, speelt Rogier bij Afslag Eindhoven, o.a. in Onder het Melkwoud vorig jaar.

Wat is Afslag Eindhoven voor jou?
“Afslag Eindhoven maakt locatietheater over behoorlijk zware onderwerpen, maar weet die op een poëtische en hard heldere manier voor het voetlicht te brengen. Het doet me erg denken aan het oude Hollandia van Johan Simons en Paul Koek. Er is een affectie met dezelfde onderwerpen en de ruwe manier om dat over te brengen.”

“Stallerhof valt voor mij onder ‘de boeren stukken’, over het boerenleven in de moderne tijd. Veel over onthechting.”

Wie is meneer Staller?
“Meneer Staller probeert met hand en tand aan boerenlogica en orde vast te houden. In zijn leven en omgeving. En daar wordt constant aan gemorreld, het gaat schuiven. Het goede daarvan is dat het vastgeroeste patroon in zijn hoofd, zoals hij beweegt en denkt, onherroepelijk overhoop wordt gehaald. En waar je zou denken: daar komt automatisch de ondergang, komt er toch nieuw leven in het hoofd van die Staller. Tegen zijn eigen verwachting in denk ik zelfs.”

8657

De nieuwe locatievoorstelling Stallerhof van Afslag Eindhoven speelt van 30 mei t/m 9 juni op Karavaan Festival in Heerhugowaard, 9, 10 en 11 augustus op Limburg Festival in Kelpen-Oler en van 21 augustus t/m 7 september op de Genneper Hoeve in Eindhoven i.s.m. Parktheater. Lees meer over Stallerhof.