theater voor thuis

theater voor thuis

Nu de theaters in verband met de coronamaatregelen gesloten zijn, zoeken veel theatermakers en gezelschappen naar alternatieven voor het publiek.

In afwachting van het moment dat de schouwburgen hun deuren weer mogen openen en de festivals weer plaatsvinden, brengen veel gezelschappen theater naar het publiek toe.

Wij hebben onze eerste twee voorstellingen online gezet: FC Bocholt en De Helaasheid der Dingen. Veel kijkplezier!

FC Bocholt
In het voorjaar van 2008, in aanloop naar het EK, bespeelde Afslag Eindhoven voetbalvelden in Brabant en Utrecht. De voorstelling draait om de kleine voetbalclub FC. Bocholt, die nog nooit zover geraakt is. Totaal onverwacht zijn ze als beste uit de competitie gekomen. Nu is het dan zover: de zinderende slotwedstrijd tegen de gedoodverfde kampioen.


De Helaasheid der Dingen
In 2009 speelde Afslag Eindhoven ‘De helaasheid der dingen’, een theaterbewerking van het boek van Dimitri Verhulst. De 13-jarige Dimitri woont in het huis van zijn grootmoeder, samen met zijn vader en diens broer. De mannen zuipen zich leunend op elkaar door het leven, maar leiden een verdord bestaan. Langzaam verliezen ze zichzelf en de wereld uit het oog.