voorstellingen op over het ij en parade geannuleerd

voorstellingen op over het ij en parade geannuleerd

Vorige week werd duidelijk dat het doek viel voor de vele festivals die deze zomer zouden plaatsvinden. We begrijpen de maatregelen die de overheid neemt en de gezondheid van ons allemaal staat natuurlijk voorop. Dat neemt niet weg dat ook wij met pijn in het hart onze deelname aan De Parade in juni en Over het IJ Festival in juli geannuleerd zien.

De Parade
Voor het eerst zou reizend theaterfestival De Parade naar Eindhoven komen, waar onze korte voorstelling Melk en Honing zou spelen. De eerdere verplaatsing van juni naar juli mocht niet baten; het kabinet heeft alle evenementen tot 1 september afgelast, wat betekent dat de dertigste editie van De Parade dit jaar voor alle vier de steden niet doorgaat. De première van De Parade in Eindhoven op het grasveld naast het Parktheater is hiermee met een jaar uitgesteld tot 2021 en wij hopen er dan bij te mogen zijn!

Over het IJ
Ook de poorten van Over het IJ Festival in juli blijven dicht. Onze nieuwe theatrale installatie Torpor zou hier in première gaan. In Torpor verkennen we of de mens net zoals sommige dieren in winterslaap zou kunnen gaan als overlevingsmechanisme. Een paar maanden per jaar in spaarstand als oplossing voor klimaat- en voedselproblemen. Nu de hele wereld op pauze is gezet, blijkt dit thema actueler dan ooit. We zijn op het moment op zoek naar een vorm om de thema’s van deze voorstelling in een andere, digitale vorm te gieten.

We kunnen op dit moment nog niets zeggen over wat de maatregelen rondom het coronavirus betekenen voor de reprise van Stallerhof eind deze zomer. We houden jullie over verdere beslissingen op de hoogte.

Afslag Eindhoven