de eeuw van ariane

een co-productie met ausdauer

Ausdauer is een muziektheatergezelschap dat voorheen vooral voorstellingen in de zaal creëerde. Afslag Eindhoven vindt het belangrijk om locatietheater in Nederland verder te ontwikkelen en ondersteunt daarom andere gezelschappen in het maken daarvan. In coproductie met Ausdauer ontwikkelden wij De eeuw van Ariane.

“Het schip daalde, het licht verdween, de sluisdeuren openden zich, nieuw licht stroomde door de patrijzen naar binnen in de bedstee. Ik had mijn ogen op een kier.”

“Geboren worden op een schip bepaalt je leven.”

De voorstelling
Wat doe je als je tijdens de verbouwing van je pas gekochte, 80 jaar oude binnenvaartschip een doos met liefdesbrieven vindt? Daniël Lehmann, medeoprichter van muziektheatergezelschap Ausdauer en eigenaar van de ROAN ontdekte achter de betimmering van een bedstede een heimelijke correspondentie uit de jaren ’70 tussen een schippersdochter en haar verkering. Hij ging op zoek naar de brievenschrijvers en leerde zo niet alleen de bijzondere geschiedenis van zijn schip kennen, maar ook het verhaal van schippersdochter Ariane en haar vader.

Samen met regisseur Genio de Groot, en met tekst van Enne Koens, maakt Ausdauer een intiem portret van het leven aan boord. Verhalend, sfeervol en vol snelle, scherpe dialogen. Een actuele, muzikale voorstelling aan boord van het 40 meter lange binnenvaartschip de ROAN, waarbij het zelfstandig worden van de vrouw centraal staat, boordevol nieuwe muziek van de vaste musici van Ausdauer.

“Ariane leeft in een wereld waar mannen de dienst uitmaken. Van jongs af aan leidt zij het leven van een hardwerkende matroos. Studeren is er niet bij, zij kan immers niet gemist worden op het schip. Pas als de langharige gitaartokkelende Oscar aan boord verschijnt durft Ariane van een ander leven te dromen”.

over ausdauer

Ausdauer is een Rotterdams gezelschap van ervaren musici, componisten en theatermakers die gedreven worden door eenzelfde passie en ‘volharding’ om meeslepende en diepgravende publieksvoorstellingen te maken. Ausdauer maakt muziektheater vanuit de behoefte om de eigen tijdgeest in muziek en theater te vangen, en zoekt naar de confrontatie met de geschiedenis vanuit de urgentie van onze eigen tijd. Ausdauer schrijft nieuwe muziek en laat zich daarbij inspireren door grote meesters en oersterke meesterwerken uit de muziekgeschiedenis.

reacties voor "de eeuw van ariane"

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


De verificatie periode van reCAPTCHA is verlopen. Laad de pagina opnieuw.

Afslag Eindhoven