fc bocholt

oorlog op het voetbalveld

He ho, schijt je broek maar vol
FC. Bocholt slaat op hol
Helahelaholala
Helahelaholala

In het voorjaar van 2008, in aanloop naar het EK, bespeelde Afslag Eindhoven voetbalvelden in Brabant en Utrecht. Het verhaal draait om de kleine voetbalclub FC. Bocholt, die nog nooit zover geraakt is. Totaal onverwacht zijn ze als beste uit de competitie gekomen. Nu is het dan zover: de zinderende slotwedstrijd tegen de gedoodverfde kampioen.

De bitterballen spatten in het vet. Het bier pompt door de leidingen. Het clublied wordt luidkeels ingezet. Heleentje zet haar helm op. Met het zweet op de rug geeft trainer Verheijde de laatste aanwijzingen. Zijn vrouw Agnes verkoopt vaantjes en sjaals. De gouden toekomst waar ze samen zo hard voor gewerkt hebben, ligt voor het grijpen. Wat hebben ze nog te verliezen?

Rijdende objecten, aanvallende teams en een lokale fanfare worden samengebracht tot één beleving. Voor een uur vervormden acteurs, auto’s, dansers, een klein meisje en twee honden de realiteit van het zo vertrouwde voetbalveld tot het decor van een andere dodelijkere strijd.

 

 

Team

Concept en regie: Gerrie Fiers
Advies en spelregie: Yvonne van Beukering
Tekst: Evianne Lamme, Willem Schouten
Spel: Mirjam de Bont, Martijn Crins, Rob van Gestel, Hans Maas, Huub Smit en vele anderen
Decor: Snode Vormgevers
Geluidsontwerp: Gerton Zeilstra
Fotografie: Paul Beekhuis
grafisch ontwerp: De Ontwerpconcurrent
Techniek: Dennis Peters, Frans Baudoin
Zakelijke leiding: Ellen van Bunnik
Productieleiding: Evelien Heus
Productie: Helma Hogervorst, Lonneke Peters
Met dank aan: Patty en Ronald Herman en hun Duitse Doggen: Bitch en Muts, Plaza Futura, PVCV Vleuten, VV de Meern, VVSB, RKVV Brabantia, Reusel Sport, RKSV Schijndel, Liesbeth Kerpel, Laura Weeteling, Haico van Dijk, Dirkje Jacobs, Juul Schellekens en Het Zuidelijk Toneel

 

Mede mogelijk gemaakt door: Het Lab Utrecht, VSB Fonds, gemeente Eindhoven, Prins Bernhard Cultuurfonds, Fonds Amateurskunst Podiumkunsten, PSV, kfHein Fonds, Provincie Noord-Brabant, Provincie Utrecht

Trailer

Reactie's voor "fc bocholt"