hemelhoog juichend, dodelijk bedroefd

een voorstelling over het leven met de dood, genieten en afscheid nemen

Wij stervelingen moeten verder, soms tegen beter weten in. Hoop is niet hetzelfde als optimisme, het is ook niet de overtuiging dat iets goed zal aflopen. Het is de zekerheid dat iets zinvol is, onafhankelijk van de afloop. Dus we vertellen, zingen en spelen. Over de schoonheid van het leven, maar ook de eindigheid ervan. De dood die vlakbij staat, loerend om de hoek.

Na een korte, intensieve repetitieperiode presenteren we een avond met malse teksten van Dimitri Verhulst, Dylan Thomas, David Grossman en Maarten van Roozendaal. Op het erf van de Genneper Hoeve, met een drankje erbij. Over het leven met de dood, genieten en afscheid nemen. Van hemelhoog juichend tot dodelijk bedroefd.

“Om mij heen gaan er mensen dood. Goeie vrienden, studenten, moeders, vaders, opa’s en oma’s, kinderen, mensen die dichtbij me staan. Het grijpt me aan, ik weet er eigenlijk geen raad mee. Het geeft een machteloos gevoel, dus zocht ik naar woorden…” – Yvonne van Beukering

credits

Concept en regie: Yvonne van Beukering
Met: Sanneke Bos, Anne-Chris Schulting, Martijn Crins, Rogier Schippers en live muziek van Woody Veneman.
Scenografie:  Elian Smits | Lichtontwerp en Techniek:  Bram den Haan |  Productie: ’n More.

biologische maaltijd op de genneper hoeve

Voor wie wil serveert de Genneper Hoeve voorafgaand aan de voorstelling een biologische maaltijd. In het bestelproces van de voorstellingstickets kun je een 2-gangen diner, inclusief koffie of thee achteraf, reserveren op de bijzondere boerderij in het hart van Eindhoven.

Inge’s Eettafel verzorgt de maaltijd en bereidt van biologische seizoensproducten van de Genneper Hoeve een heerlijk streekgerecht. In verband met de beschikbaarheid van ingrediënten, verschilt het menu iedere dag. Kies vlees of vegetarisch en laat je verrassen door de smaken van de boerderij!

Bij mooi weer is het diner buiten, bij regen verplaatsen we het diner naar binnen. Je kunt de maaltijd (vlees of vegetarisch) bestellen via 040 – 2 11 11 22 (ma-wo-vr 9.30-12.30 uur) of via kaartverkoop@parktheater.nl.

locatie

In samenwerking met Parktheater Eindhoven spelen we deze voorstelling op de Genneper Hoeve. De voorstelling is in de openlucht, maar bij slecht verplaatst hij naar een overdekte locatie.

Genneper Hoeve
Tongelreeppad 1
5644 RZ Eindhoven

Parkeren kan hier:
IJssportcentrum, Antoon Coolenlaan 5. Vanaf hier is de looproute aangegeven (enkele minuten).

corona maatregelen

Om de richtlijnen van het RIVM te kunnen handhaven, is de opzet van van Hemelhoog juichend, ten dode bedroefd relatief kleinschalig. Daarnaast verloopt de kaartverkoop per set van 1, 2, 3 of maximaal 4 stoelen. De sets staan op minimaal 1,5 meter afstand van elkaar en zijn bedoeld voor personen van één huishouden. Daarnaast vindt de voorstelling buiten plaats.

reacties voor "hemelhoog juichend, dodelijk bedroefd"

Pas na een lange rit naar huis, een slaap/waaknacht nadenkend over alle teksten die voorbij kwamen met alle gevoelens die het bij ons heeft opgeroepen en na een aantal sterke koppen koffie en geemotioneerde gesprekken, het nalezen en beluisteren van teksten en mooie zang van Maarten kwmen wij weer met 2 benen op de grond.
” Ja, dit is het dus waar het over gaat! Bang dat het verlies werkelijk tot verlies zal leiden als je terug gaat naar de plek, maar hoe dan verder…?” hetgeen in de dialoog van David Grossman zo duidelijk voelbaar was.
En wat een prachtige finale met tekst van Maarten van Roozendaal, mooi en gedragen gebracht door een stralende blonde vrouw.
Wij hoorden het Maarten schreeuwen zoals het verdriet over het verlies van onze dochter Lotte huilde in ons.
En dan die prachtige muzikale omlijsting van jullie vaste muzikale begeleider Woody Veneman.
Dank jullie wel Afslag Eindhoven en dank je wel Yvonne voor deze bijzonder ontroerende avond.
We zijn benieuwd hoe het stuk zich verder zal ontwikkelen en hopen dat het volgend jaar groots gebracht gaat worden op Oerol.
We wensen jullie heel veel succes en we blijven graag op de hoogte.

Met warme groet
Nel & Kok

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


De verificatie periode van reCAPTCHA is verlopen. Laad de pagina opnieuw.

Afslag Eindhoven