in de tussentijd

filmreeks waarin het artistieke proces van afslag eindhoven zich beeldend ontvouwt

Het is 2020. Het jaar waarin het coronavirus de hele wereld platlegde. Grenzen dicht, cafés gesloten en voorstellingen afgelast. De volle zomeragenda van theatergezelschap Afslag Eindhoven – met voorstellingen die niet alleen dicht op de huid zitten, maar er zelfs onder kruipen – is leeg geveegd. Zo is ook de theatrale installatie Torpor die op Over het IJ Festival zou spelen geannuleerd.

Maar stilzitten is geen optie. Regisseur Gerrie Fiers maakte, in samenwerking met Van Osch Films, de filmreeks In de tussentijd: een serie waarin het werkproces en de zoektocht van het artistieke team van Torpor zich beeldend ontvouwt. Op 14 juli, de dag waarop we op Over het IJ Festival in première zouden gaan, lanceren we de eerste aflevering van In de tussentijd.

Tussen 15 juli en eind november lanceren we de 5 afleveringen van In de tussentijd op deze pagina, onze social media en nieuwsbrief.

speellijst in de tussentijd

02 oktober
13:00
aflevering 2
23 oktober
13:00
aflevering 3
13 november
13:00
aflevering 4
04 december
13:00
aflevering 5

meer data...

credits

Concept en regie: Gerrie Fiers
Camera en montage: Frank van Osch
Geluid en productie: Matthijs Kösters
Mixage: Hans Brouwer
Grading: Rutger Hesseling
Fotografie: Paul Beekhuis
Artistieke ondersteuning: Yvonne van Beukering
Publiciteit: Renée Schmeetz, Rob van Kaam
Zakelijke leiding: Joep Smeets

Met dank aan: Cecile Brommer, Rob Henning, Simon Haen, Storm Boender, Pippi Dijkstra, Krikkrak, Gemeente Tilburg, John Kormeling, Zenzonzee, Radio Kootwijk, Olivier Nijs, Universiteit van Nederland.

aflevering 1: gerrie en yvonne

In aflevering 1 praat Gerrie met Yvonne over de gevolgen van corona voor de voorstellingen deze zomer van Afslag Eindhoven, zoekt professor Anesthesiologie Rob Henning (Rijksuniversiteit Groningen) op, die onderzoek doet naar winterslaap (torpor) bij mensen en stapt in een floating tank om te kijken of dit het lichaam en brein in een rustfase kan brengen.

reacties voor "in de tussentijd"

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *