in de tussentijd (serie)

filmreeks waarin het artistieke proces van afslag eindhoven zich beeldend ontvouwt

Het is 2020. Het jaar waarin het coronavirus de hele wereld platlegde. Grenzen dicht, cafés gesloten en voorstellingen afgelast. De volle zomeragenda van theatergezelschap Afslag Eindhoven – met voorstellingen die niet alleen dicht op de huid zitten, maar er zelfs onder kruipen – is leeg geveegd. Zo is ook de theatrale installatie Torpor die op Over het IJ Festival zou spelen geannuleerd.

Maar stilzitten is geen optie. Regisseur Gerrie Fiers maakte, in samenwerking met Van Osch Films, de filmreeks In de tussentijd: een serie waarin het werkproces en de zoektocht van het artistieke team van Torpor zich beeldend ontvouwt. Op 14 juli, de dag waarop we op Over het IJ Festival in première zouden gaan, lanceren we de eerste aflevering van In de tussentijd.

Tussen 15 juli en 4 december lanceren we de 4 afleveringen van In de tussentijd op deze pagina, onze social media en nieuwsbrief.

credits

Concept en regie: Gerrie Fiers
Camera en montage: Frank van Osch
Geluid en productie: Matthijs Kösters
Mixage: Hans Brouwer
Fotografie: Paul Beekhuis
Artistieke ondersteuning: Yvonne van Beukering
Publiciteit: Renée Schmeetz, Rob van Kaam
Zakelijke leiding: Ellen van Bunnik

Aflevering 1: met dank aan: Cecile Brommer, Rob Henning, Simon Haen, Storm Boender, Pippi Dijkstra, Krikkrak, Gemeente Tilburg, John Kormeling, Zenzonzee, Radio Kootwijk, Olivier Nijs en Universiteit van Nederland.

Aflevering 2: met dank aan: Camiel Heijnen, Cecile Brommer, Chiel Overkamp, Storm Boender, Simon Haen, Lise van den Hout, Krikkrak, Stroom Den Haag en Vincent de Boer.

Aflevering 3: Foto’s Over het IJ Festival: Moon Saris. Met dank aan: Camiel Heijnen, Hans Kulk, Iris Kodde, Krikkrak, Over het IJ Festival, Simone Hogendijk, Simon van Eik, Storm Boender, Willem Twee Studio’s, Wouter Snoei.

Aflevering 4: met dank aan: Annemarijn Zanting, Camiel Heijnen, Cindy Liebregts, Elian Smits, Krikkrak, Over het IJ Festival, Storm Boender

aflevering 1: gerrie en yvonne

In aflevering 1 praat Gerrie met Yvonne over de gevolgen van corona voor de voorstellingen deze zomer van Afslag Eindhoven, zoekt professor Anesthesiologie Rob Henning (Rijksuniversiteit Groningen) op, die onderzoek doet naar winterslaap (torpor) bij mensen en stapt in een floating tank om te kijken of dit het lichaam en brein in een rustfase kan brengen.

aflevering 2. simon en lise

In aflevering 2 praat Gerrie met productieleider Lise van den Hout, over de praktische obstakels die ze bij het maken van de installatie tegenkomen, en decorontwerper Simon Haen, over hoe de installatie daadwerkelijk gebouwd kan worden. Met Simon bezoekt ze ook het landschapskunstwerk van James Turrell in Kijduin.

aflevering 3. simone en wouter

In de derde aflevering bezoekt Gerrie artistiek directeur van Over het IJ Festival, Simone Hogendijk. Ook gaat ze langs bij geluidscomponist Wouter Snoei, die voor de theatrale installatie Torpor een compositie zou maken.

aflevering 4. elian en cindy

Gerrie gaat in de vierde en laatste aflevering van ‘In de tussentijd’ aan de slag met kostuumontwerper Elian Smits en actrice Cindy Liebregts. Samen verkennen ze wat het effect van de theatrale installatie kan zijn en welke materialen daarbij passen.

reacties voor "in de tussentijd (serie)"

Beste mensen, dank voor dit inzicht in het proces van jullie project. Boeiend, intrigerend en eerlijk. Ben sowieso fan van Gerrie, dus wellicht wat vooringenomen. Heb veel ‘making of’ films gezien, meestal in combinatie van de ‘echte’ film. Dan vond ik de ‘making of’ versie altijd beter. Jullie voorstelling precies gaan maken zoals eerder bedacht lijkt me een risico. Er is al veel weggegeven. Maar een versie die ervan uitgaat dat de bezoekers vooraf de docu gezien hebben lijkt me spannend en haalbaar. Alle vertrouwen dat jullie er iets ‘moois’ van weten te maken! Dat woord (mooi) hoorde ik in aflevering 4 wel té vaak trouwens. Houwdoe

Waarom maak je geen gigantische baarmoeder met zenuw en bloedbanen, het geruis van bloed en het kloppen van het hart.
En laat je mensen opnieuw geboren worden?
Belichting en materiaal zijn een eitje voor jullie
🙂

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


De verificatie periode van reCAPTCHA is verlopen. Laad de pagina opnieuw.

Afslag Eindhoven