in ontwikkeling: naar de overkant van de nacht

bewerking van de roman van Jan van Mersbergen

2021, het legendarische jaar zonder carnaval. Geen feestmarathon vol vrienden, familie en uitzinnigheid. Maar carnaval is meer dan dat. Het is niet alleen uitbundig. Het is ook een confronterende spiegel.

De roman van Jan van Mersbergen (bekroond met de BNG Nieuwe Literatuur Prijs 2011) legt deze zinnelijke beleving vast op een manier die po√ętisch en nooit sentimenteel is. Vol verbeelding en ook invoelbaar voor de niet-carnavalsvierders. In de aanloop naar carnaval 2022 bewerkt Afslag Eindhoven deze roman tot een voorstelling.

Gedurende een lange, met alcohol doordrenkte carnavalsnacht, volgt het publiek de 40- jarige stratenmaker Ralf. Al vijf jaar lang draagt hij de intensieve zorg voor zijn vriendin Sara en haar kinderen die ernstig gehandicapt zijn. Met carnaval reist hij impulsief af naar het zuiden. Verkleed als veerman vertrekt hij voor het eerst in die vijf jaar een nacht van huis. Hij laat zich opgaan in de roes van het feestgeweld. De feestende massa roepen gedachten op aan zijn verleden. Sara, die als schoolmeisje al verliefd op hem was. Zijn vader, die ooit wilde dat hij zijn binnenvaartschip overnam. En meer. Zijn zwalkende, associatieve roes laat hem zijn leven herbezien, laat hem inzien hoe hij zichzelf is kwijtgeraakt. Een verhaal over schuld en spijt, loutering en bezinning, afscheid en het opmaken van de balans van een leven.

Naar de overkant van de nacht gaat van 12 november 2021 tot carnaval 2022 op tour door Limburg en Noord-Brabant. Niet in theaters, maar op met zorg uitgekozen locaties in o.a. Venlo, Eindhoven, Roermond en Tilburg.

speellijst in ontwikkeling: naar de overkant van de nacht

12 november
Tickets
13 november
Tickets
14 november
Tickets
15 november
Tickets
16 november
Tickets
02 december
Tickets
03 december
Tickets
04 december
Tickets
09 december
Tickets
10 december
Tickets
11 december
Tickets
17 december
Tickets
18 december
Tickets
10 februari
Tickets
11 februari
Tickets

meer data...

credits

Regie: Gerrie Fiers | Bewerking: Frans Pollux | Spel: Peter Vandemeulebroecke | Vormgeving: Mayke Muller | Dramaturgie: Cecile Brommer | Artistieke ondersteuning: Yvonne van Beukering | Zakelijke leiding: Cees van Gemert | Productie: `nMore | marketing: Annemarie Roefs

reacties voor "in ontwikkeling: naar de overkant van de nacht"

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!