Theatergezelschap Afslag Eindhoven

Na Oerol in 2017 en festival Karavaan in juni 2018, streek Onder het Melkwoud neer in de Genneperparken in onze thuisstad Eindhoven. Al snel waren alle 12 de voorstellingen uitverkocht en we speelden een dertiende succesoptie. We ontvingen ruim 2500 bezoekers  en kregen lovende recensies en bezoekersreacties.

Onder het Melkwoud

Zes acteurs schetsen een dag en een nacht in het leven van bewoners van een stadje aan zee. We zien hun intieme driften, hun angsten, eenzaamheid en begeerte. Alles speelt zich af in de beslotenheid van de geest, onzichtbaar voor de ander die zo vlakbij is. De live muziek van Woody Veneman waait dwars door de verhalen heen.

Onder het Melkwoud is oorspronkelijk een hoorspel. Afslag Eindhoven heeft het stuk omgevormd tot een visueel krachtige vertelling. De taal van Dylan Thomas is poëtisch en melancholisch, en heeft een eerlijke, rauwe romantiek. Hij beschrijft de menselijke hartstochten zonder oordeel en onthult de stille verlangens die elk mens diep van binnen koestert.

Trailer

Publiek over Onder het Melkwoud

Ik heb gisteravond ademloos naar jullie gekeken. Wat een voorstelling! Zinderend, sensueel, ontroerend, en dit alles afgetekend tegen het prachtige rauwe en ongerepte decor van De Genneper Parken. Ook de muziek kroop in alle haarvaatjes. Respect!
Ilse van Lith, 24 augustus 2018

Een prachtige zomeravond met prachtig spel. Er gebeurt veel, maar wat er gebeurt is fantastisch. De chaos in vertellingen, de metamorfoses van de spelers, de geweldige muziek in combinatie met de omgeving, natuur en belichting. Een verhaal dat volgens mij voor iedereen herkenbare situaties heeft. Heel goed gespeeld door de acteurs. Boeiend, verslavend (ik wil meer), kleurrijk, passievol, humor, dromerig, mooi.
Bart van der donk, 23 augustus 2018

Het was indrukwekkend. De tekst is prachtig maar moeilijk. De acteurs vond ik geweldig, makkelijk wisselend van rol. Ze namen je echt mee. De muzikant was geweldig. Locatie goed gebruikt. Droeg bij tot de sfeer. Decor uitgelezen. Belichting en techniek perfect: heel mooi hoe stemmen als in een droom door elkaar gewoven worden. Kortom, een theaterbelevenis van superieure klasse. Eindhoven en fondsen kunnen trots zijn. Een visitekaartje!
Ineke Holtwijk, juni 2017

Milkwood mogen zien op Oerol, als vrijwillger. Dank, dank, dank … Ooit het boek gelezen, ergens tussen de verhuizingen verdwaald. Voorstelling inspireerde tot nieuwe aankoop, ik lees het nu met jullie spel in mijn ogen en oren. Rauw en poëtisch, muziek tot in je tenen …
Jan Zandleven, juni 2017

Verslag Studio 040

Meet Polly & Bruce

Polly & Bruce vonden elkaar tijdens het maakproces van Onder het Melkwoud. Het begon met muziek uit de voorstelling. Inmiddels verrast dit duo (Woody Veneman en Sanne Samina Hanssen) ook met andere prachtige songs en eigen werk.

Polly & Bruce

Artistiek team

Concept & regie: Yvonne van Beukering
Tekst: Dylan Thomas
Vertaling Hugo Claus (uitgeverij Bezige Bij)

Spel: Rogier Schippers, Martijn Crins, Dianne Krijnen, Marieke Giebels (22, 29, 30 en 31 augustus, 1, 6 en 7 september), Sanne Samina Hanssen (23, 24 en 25 augustus, 5 en 8 september), Julia Dolores van der Pas, Anneleen De Smedt | muziek: Woody Veneman

Scenografie en kostuums: Elian Smits | Lichtontwerp: Vincent Romijn | Artistieke ondersteuning: Gerrie Fiers | Choreografische ondersteuning: Pauline  Roelants | Dramaturgische ondersteuning: Paul Slangen

Ondersteuning

Productie: ’n More | Techniek: Bram den Haan |  Geluid: Mike van Galen, Rik van der Veen | Decorbouw: Simon Haen | Fotografie pr-beeld: Eric Bruinewoud | Ontwerp: Scherpontwerp | Scènefoto’s: Paul Beekhuis | Zakelijk: Joep Smeets | Communicatie: Mieke Fiers/Renee Schmeetz/Rachel Sloven.

Met dank aan:
Provincie Noord-Brabant, Fonds Podiumkunsten, Gemeente Eindhoven, Martijn Bouwman, Fontys Hogeschool voor de Kunsten, Academie voor Theater, United Cowboys, Kim van der Zijde

Mede mogelijk gemaakt door