stallerhof

locatietheater dat de menselijke ziel in een paar streken blootlegt

Op de boerderij van de familie Staller deinen de bewoners al generaties lang geruisloos mee op het ritme van de seizoenen, van weer en wind, van leven en dood. Vertrouwend op eeuwenoude tradities en eenvoudig boerenverstand verbouwt boer Staller zijn grond, met eelt op de ziel. De tragiek is dat hun achterlijke dochter Beppie nooit de boerderij zal kunnen overnemen. Binnenin haar zit een ander verlangen, naar een leven vol beweging en vrijheid.

Wanneer Sjef, een seizoenarbeider, op het erf verschijnt, raken de verhoudingen verstoord. Vanaf dat moment wroet het instinct zich onder de zwijgende stilte door een weg naar buiten. Een verandering is onafwendbaar.

Stallerhof, naar een tekst van de Duitse theaterschrijver Franz Xaver Kroetz, gaat over het onvermogen elkaar te zien, de kracht om elkaar te bereiken en de poging om aan ongevoeligheid te ontsnappen.

Met live-muziek van Woody Veneman.

routebeschrijving

In samenwerking met Parktheater Eindhoven opent Afslag Eindhoven met Stallerhof het theaterseizoen 2020/2021 op de Genneper Hoeve. De voorstelling speelt binnen en is niet rolstoeltoegankelijk.

Genneper Hoeve
Tongelreeppad 1
5644 RZ Eindhoven

Parkeren kan hier:
IJssportcentrum, Antoon Coolenlaan 5. Vanaf hier is de looproute aangegeven (enkele minuten).

credits

Concept & regie: Yvonne van Beukering
Tekst: Franz Xaver Kroetz
Vertaling: Tom Blokdijk

Met: Rogier Schippers, Martijn Crins, Anne-Chris Schulting
Muziek: Woody Veneman

Scenografie: Elian Smits | Lichtontwerp: Vincent Romijn | Artistieke ondersteuning: Gerrie Fiers | Choreografische ondersteuning: Pauline  Roelants | Dramaturgische ondersteuning: Paul Slangen
Productie: ’n More | Techniek: Bram den Haan, e.a. |  Geluid: Mike van Galen | Decorbouw: Simon Haen | Ontwerp: Scherpontwerp | Scènefoto’s: Moon Saris | Zakelijk: Joep Smeets | Communicatie: Renée Schmeetz, Rob van Kaam

Met dank aan:
Provincie Noord-Brabant, Fonds Podiumkunsten, Gemeente Eindhoven, Martijn Bouwman, United Cowboys, Catvertise, Age Opdam en Mirjam Matze van de Genneper Hoeve.

biologische boerenmaaltijd op de genneper hoeve

Voorafgaand aan de voorstelling Stallerhof, serveert de Genneper Hoeve een biologische boerenmaaltijd. In het bestelproces van de voorstellingstickets kun je een 2-gangen diner, inclusief koffie of thee achteraf, reserveren op de bijzondere boerderij in het hart van Eindhoven.

Inge’s Eettafel verzorgt de maaltijd en bereidt van biologische seizoensproducten van de Genneper Hoeve een heerlijk streekgerecht. In verband met de beschikbaarheid van ingrediënten, verschilt het menu iedere dag. Kies vlees of vegetarisch en laat je verrassen door de smaken van de boerderij!

Bij mooi weer is het diner buiten, bij regen verplaatsen we het diner naar binnen.

reacties voor "stallerhof"

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


De verificatie periode van reCAPTCHA is verlopen. Laad de pagina opnieuw.

Afslag Eindhoven