ik ga gewoon wel even daarheen…

zeecontainervoorstelling over het ij festival door Lara van Hoof en Sanne Bokkers

Afslag Eindhoven biedt om het jaar een jonge maker de gelegenheid een ‘zeecontainer-voorstelling’ te maken. De voorstellingen spelen op het Over het IJ Festival te Amsterdam, en zijn daarna ook in Eindhoven te zien. Lara wordt bij deze voorstelling begeleidt door regisseur Yvonne van Beukering.

‘Ik ga gewoon wel even daarheen…’ door Lara van Hoof en Sanne Bokkers/ Afslag Eindhoven & Golden Palace

Een paniekerige performance met facking chille mensen.

Beter.
Ik sta hier gewoon.
Maakt me niet uit.
Lekker man.
Staan.
Iemand zei laatst iets… iets over het bestaan van iets…
Misschien kan ik iets bestellen.
Hé man, alles goed?
Ok.

Een groepje mensen komt bij elkaar in de openbare ruimte, veroordeeld om met elkaar te hangen op deze plek. ‘Ik ga gewoon wel even daarheen..’ is een doorlopende performance met losse lijven, volle hoofden en een hoge adem.

Lara van Hoof (Regie Opleiding Amsterdam, 2020) en Sanne Bokkers (Mime Opleiding Amsterdam, 2020) delen een fascinatie voor ‘dat wat niet gezien mag worden’. Ze leerden elkaar kennen in het project ‘Ik ga misschien wel even zitten’, met Suzan Boogaerdt als begeleider. Voor Over het IJ Festival besloten ze opnieuw de samenwerking aan te gaan.

Het zeecontainer programma is bedoeld voor jonge makers die de kans krijgen om een mini- locatievoorstelling te maken op of om een zeecontainer. Zo maakte de jonge regisseur Anneleen Desmet de performance Melk en Honing (2019), geïnspireerd door een personage uit Stallerhof. Wegens succes werd deze performance ook uitgenodigd voor de Dutch Design Week.

 

 

reacties voor "ik ga gewoon wel even daarheen…"

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


De verificatie periode van reCAPTCHA is verlopen. Laad de pagina opnieuw.

Afslag Eindhoven