stallerhof

Locatietheater dat de menselijke ziel in een paar streken blootlegt

Speelt

Omschrijving

Op de boerderij van de familie Staller deinen de bewoners al generaties lang geruisloos mee op het ritme van de seizoenen, van weer en wind, van leven en dood. Vertrouwend op eeuwenoude tradities en eenvoudig boerenverstand verbouwt boer Staller zijn grond, met eelt op de ziel. De tragiek is dat hun achterlijke dochter Beppie nooit de boerderij zal kunnen overnemen. Binnenin haar zit een ander verlangen, naar een leven vol beweging en vrijheid.

Wanneer Sjef, een seizoenarbeider, op het erf verschijnt, raken de verhoudingen verstoord. Vanaf dat moment wroet het instinct zich onder de zwijgende stilte door een weg naar buiten. Een verandering is onafwendbaar.

Stallerhof, naar een tekst van de Duitse theaterschrijver Franz Xaver Kroetz, gaat over het onvermogen elkaar te zien, de kracht om elkaar te bereiken en de poging om aan ongevoeligheid te ontsnappen.

Met live-muziek van Woody Veneman.

Scènefoto’s: Moon Saris

Speellijst stallerhof

Wegens succes is Stallerhof voor de opening van theaterseizoen 2020/2012 bijgeboekt!

26 Augustus
20:30
Genneper Hoeve
27 Augustus
20:30
Genneper Hoeve
28 Augustus
20:30
Genneper Hoeve
29 Augustus
20:30
Genneper Hoeve
02 September
20:30
Genneper Hoeve
03 September
20:30
Genneper Hoeve
04 September
20:30
Genneper Hoeve
05 September
20:30
Genneper Hoeve
Meer data...

Teaser Stallerhof

Stallerhof op Genneper Hoeve

Locatie Genneper Hoeve
In samenwerking met Parktheater Eindhoven opent Afslag Eindhoven met Stallerhof het theaterseizoen 2020/2021 op de Genneper Hoeve. De voorstelling speelt binnen en is niet rolstoeltoegankelijk.

Genneper Hoeve
Tongelreeppad 1
5644 RZ Eindhoven

Parkeren kan hier:
IJssportcentrum, Antoon Coolenlaan 5. Vanaf hier is de looproute aangegeven (enkele minuten).

 

Uit de pers

‘In de regie van Yvonne van Beukering is het loodzware drama ‘Stallerhof’ nóg zwaarder. Anne-Chris Schulting speelt als dochter Beppie onweerstaanbaar knap.’ ★★★★ Lees de recensie van NRC

‘Nogal expliciet toont Van Beukering de opgekropte gevoelens en de verboden seksuele escapades van haar personages. Het is naargeestig, maar ook gedurfd, en sterk gespeeld.’ ★★★★ Lees de recensie van de Volkskrant

“Afslag Eindhoven brengt vooral de stugheid van de personages over het voetlicht. Kloppend hart van de voorstelling is Anne-Chris Schulting, in de prachtige, fysieke adaptatie die ze aan de dochter geeft. Schulting weet met mooi oprecht spel te raken, in een verder sobere maar sfeervolle regie.” Lees recensie van Het Parool

‘De sobere regie van Yvonne van Beukering past goed bij dit verhaal. Door het stuk te ensceneren in een koeienstal wordt Stallerhof op een aangename manier erg realistisch. Een realistisch boerendrama vol mededogen’ ★★★ Lees recensie van Scènes, Magazine voor theaterliefhebbers.

‘Het menselijk drama ligt vooral bij Beppie; Anne-Chris Schulting speelt die rol sterk, in taal en motoriek. Zij brengt het drama in een omgeving waar drama een woord is waar je zo ver mogelijk vandaan moet blijven. Waar drama wordt gezien als een vorm van menselijke zwakte, is het juist de zwakke mens die door de oppervlakte heen breekt.’ Lees hier de recensie van Theaterkrant.

Biologische boerenmaaltijd op de Genneper Hoeve

Voorafgaand aan de voorstelling Stallerhof, serveert de Genneper Hoeve een biologische boerenmaaltijd. In het bestelproces van de voorstellingstickets kun je een 2-gangen diner, inclusief koffie of thee achteraf, reserveren op de bijzondere boerderij in het hart van Eindhoven.

Inge’s Eettafel verzorgt de maaltijd en bereidt van biologische seizoensproducten van de Genneper Hoeve een heerlijk streekgerecht. In verband met de beschikbaarheid van ingrediënten, verschilt het menu iedere dag. Kies vlees of vegetarisch en laat je verrassen door de smaken van de boerderij!

Bij mooi weer is het diner buiten, bij regen verplaatsen we het diner naar binnen.

Artistiek team en ondersteuning

Credits
Concept & regie: Yvonne van Beukering
Tekst: Franz Xaver Kroetz
Vertaling: Tom Blokdijk

Met: Rogier Schippers, Martijn Crins, Anne-Chris Schulting
Muziek: Woody Veneman

Scenografie: Elian Smits | Lichtontwerp: Vincent Romijn | Artistieke ondersteuning: Gerrie Fiers | Choreografische ondersteuning: Pauline  Roelants | Dramaturgische ondersteuning: Paul Slangen
Productie: ’n More | Techniek: Bram den Haan, e.a. |  Geluid: Mike van Galen | Decorbouw: Simon Haen | Ontwerp: Scherpontwerp | Zakelijk: Joep Smeets | Communicatie: Renée Schmeetz, Rob van Kaam

Met dank aan:
Provincie Noord-Brabant, Fonds Podiumkunsten, Gemeente Eindhoven, Martijn Bouwman, United Cowboys, Catvertise, Age Opdam en Mirjam Matze van de Genneper Hoeve.

Lees meer

Reactie's voor "stallerhof"

Reacties zijn uitgeschakeld!.